Vår filosofi

För oss är det enkelt och självklart – vi satsar på sånt som vi själva gillar! Som ekologiskt, närproducerat, personlig service, mysig miljö & glad stämning! Vi vill att de som en gång hittat till vår lilla restaurang ska längta tillbaks – till vår mat, våra öl, värmen, vedugnen, sällskapet, musiken, de udda stolarna & de fina tavlorna på väggarna. Trots att vi är granne med skidbackarna och kommersen i Branäs så ligger Spishyllan ändå lite undanskymt. Men så möts också våra gäster av något annat – här är god mat & dryck i trevlig miljö i fokus. Det ska vara varmt, skönt, glatt och framförallt gott för alla sinnen att vara på Spishyllan!

När det gäller råvaror jobbar vi helst så här: Spishyllan köper in kött från lokala bönder vars djur betat gräs och sly längs vår vackra Klarälvdal. Vi deltar aktivt i föreningen ”Friskt bete i Klarälvdalen” där bönder, markägare och krögare samarbetar av många goda anledningar: Djuren får leva värdiga liv i stimulerande miljö, dom äter gott och rent foder (vilket i förlängningen blir smakrikt kött av hög kvalitet) samtidigt som de hjälper oss att bevara (återskapa) ett kulturlandskap som varit levande hundratals år. Så tänker vi kring alla varor & råvaror vi har att göra med – ju närmre, renare och godare, desto bättre!

Varmt välkomna in!

À la Carte

I år har vi tagit fram en meny som passar lika bra att avnjutas framför brasan i er stuga, som hos oss på Spishyllan. Take away är den nya lilla svarta!  Vi ger 15% rabatt på TAKE AWAY-mat  (I mån av tid kan vi även erbjuda utkörning 1-30 km, 300 kr). Låt er väl smaka!

Pga färre platser och bord ber vi er att i möjligaste mån förboka.  Vi gör allt för att undvika smittspridning och hoppas på ert stöd och hjälp med detta <3. Särskilt ber vi er tänka på de käraste små, som så lätt glömmer sig och har spring i benen. Ute i snön är bästa stället för lek och stoj!

 

Dryck

Dryck likväl som mat, är en smaksak som ska ge njutning & välbehag. Själva dricker vi så klart helst egenproducerat 🙂 Men även viner och andra drycker väljer vi med omsorg för att våra gäster ska få bästa möjliga upplevelse (& törstsläckare!)

Ölet

Det är med stolthet och stor glädje vi serverar våra gäster, inte bara god mat, utan även egenbryggt, välsmakande öl direkt från källaren. Sedan hösten 2014 inrymmer Spishyllan nämligen ett eget mikrobryggeri – Spisbryggeriet – en trappa ner. Våra ölsorter sträcker sig från en ljus & ren törstsläckare –  Grundlager –  via en blond & frisk ale – Pil & Grim.  En citrusdoftande och blommig PyttIPAnna, en lite mörkare skotsk ale – Skotten, en mörk & vintrig Fröken Frost (brown ale) samt ett smakrikt lättöl vid namn Konstapöl (och så har vi alltid nåt experiment på gång). Vårt eget öl innehåller bara ekologisk malt. Vi letar eko-humle och hoppas att en Värmländsk sådan ska gå att få fram så småningom!

Vinet

Alla Spishyllans viner är ekologiskt certifierade. Ekologisk odling av vinstockar innebär större respekt för naturen. Vinodling med ekologiska metoder förbrukar inte jorden, utan bevarar mikroorganismer och mikrofloran i marken. Att inte använda olika kemiska bekämpningsmedel medför dessutom att vattenresurserna inte belastas på det sätt som sker vid kemisk besprutning av jorden. Vin framställt utan syntetiska tillsatser innehåller inte ämnen som kan vara skadliga för hälsan (förutom alkohol förstås). Slutligen när det gäller smak, så ger ekologiska viner en återspegling av områdets terroir där vinet kommer ifrån och även det klimat som rått på platsen under året.  På det stora hela – ekologiskt ger en förhöjning av upplevelsen och ett mer smakrikt och intressant vin!

Take away / Catering

Äkta vara & godaste gott – Värmländskt hemkört! Vill ni lyxa till det med fest i stugan, hemma eller på annan lokal så hjälper vi gärna till! Råvarorna, hantverket och omsorgen om maten är densamma –
skillnaden är att ni avnjuter maten på hemmaplan 🙂

I år kan ni beställa take away från vanliga menyn ovan! Alla rätter funkar bra även för hämtning. Menyn nedan är utformad för lite större sällskap. Priser per person för grupper om minst 12 personer. Barn – halv portion & halva priset. Take away / Catering meny för utskrift

Vid god framförhållning finns möjligheten att även beställa vin/starköl vid catering. Självklart kan vi även skapa en meny exklusivt för just ert sällskap – gärna på delikatesser från skogen & bygden! Vi använder oss i så stor utsträckning som möjligt av närodlade & ekologiska råvaror. Menyförslagen ovan ger en liten guide till priser & olika möjligheter. För större event & fester eller speciella önskemål om matlagning eller grillning på plats – be gärna om en offert!

Event & lokalhyra

Förutom goda luncher & middagar kan Spishyllan erbjuda service och fina lokaler för möten mellan människor. I stunder av inspiration, allvar, firande, sorg, planerande eller annat. I våra lokaler får upp till 100 personer vistas samtidigt. Förutom gästabudssalen, har vi även ett separat lounge- & konferensrum med ca 20 platser där den mindre gruppen kan stänga dörren och prata ostört om så önskas. Spishyllan – Bistro i Branäs – är en hemvist för många goda saker. Berätta för oss om era visioner, planer, drömmar & låt oss vara med och förverkliga. Det är det vi brinner för!