Spisbryggeriet

I Spishyllans källare finns ett ekologiskt mikrobryggeri / hantverksbryggeri med stor skaparlust & höga ambitioner. Spisbryggeriet föddes ur en dröm och är utlopp för kreativitet som måste ut. Våra öl bryggs i ett gammalt mejerikärl där mäsken röres med träslev & dravet skyfflas ut med spade för att bli foder åt vår grannes djur. Vi fyller, diskar & tappar med handkraft (& i ärlighetens namn så drömmer vi faktiskt numer om lite teknisk hjälp och en gnutta automatik i processen). Än så länge är vårt bryggeri småskaligt, men vi vill göra mer, fler, större & ännu bättre öl. Vänta bara!  För att se & smaka innehållet i våra flaskor och fat – vänligen titta in på Spishyllan! Flera experiment i jakten på det perfekta ölet är alltid på gång, så kom gärna förbi på provsmakning! Eller – om du inte är i närheten av Branäs – beställ vår Grundlager, PyttIPAnna eller Pil & Grim från ditt Systembolag.

Vårt ölsortiment

Grundlager

En liten hyllning till historien och kyrkoherde Carl Ludvig Grund som var den förste att bo på Ransby Prästgård. Maltig smak med inslag av knäckebröd, halm, honung och apelsin. (4,8% 33cl).

Lager

PyttIPAnna

Ett lyckat hopkok av rester där Viennamalt sätter karaktären & en massa humle ger en tropisk kompott för smaklökarna. Nordvärmländsk barrskog möter citrus och passion! (6,0% 33cl)
ipa

Pil & Grim

Ett ljust, friskt och lättdrucket öl. Fruktig smak med inslag av aprikos, apelsin, ljust bröd och örter. Serveras vid cirka 10-12°C till vad som helst eller som sällskapsdryck (4,7% 33cl).
Blond ale

Fröken Frost

Spisbryggeriets nyskapade variant av Brown Ale. En kylig brud med smak för det goda i livet. Hon gillar inte vintern, utan drömmer sig bort till solbrända kroppar och tropiska drinkar. Maltig fyllighet och rostade toner i ett soltörstande mörkt öl, smaksatt med muscovadosocker (6,0% 33cl).
brown ale

Konstapöl

Husets lättaste hantverksbrygd för dig som vill ha smaken av god öl och samtidigt behålla kontrollen! Ekologisk malt ger en fin brödighet och fyra sorters humle bidrar med den rätta beskan (2,1% 33cl).
Lättöl

KlarAle

Färg och friskhet som minner om älven. Men Pass på! Denna Pale Ale är bryggd i Nordligaste Värmland, där älven är stor och stark och skogarna fulla av hungriga vilddjur (5,4% 33cl).
Pale ale

Bryggarbilder