SURF BRANÄS

När vintern dör föds sommaren. Och när snön smälter blir den till vatten!

Vi älskar surf. Men i brist på vågor har vi funnit ett lugnare, mer harmoniskt sätt att glida fram på en bräda – längs Klarälven.

Tiden stannar upp & det finns inget annat. Vi blir ett med nuet, naturen & sommaren.

NO WAVES, NO WORRIES.

Det är svårt att beskriva men lätt att älska! Välkommen till en ny dimension lek, avslappning & äventyr i Branäs. Att surfa/SUPa på Klarälven är en upplevelse utöver det vanliga. Det är njutning, fokus och glädjerus i ett. Du bara måste testa!

Vi har olika typer av brädor för olika typer av utflykter & äventyr. Stadiga, lite kortare för dig som är ny på SUP eller vill ta med dig ett barn på resan. Spetsigare & längre för dig som vill paddla snabbt i strömfåran och hålla riktningen.

Varmt välkomna att boka ditt äventyr. Premiär 1 juli 2022 Tel: 0564-43200, Allt gott! /Emma & Sofia med crew

Hyr en SUP av oss!

Hyran inkluderar 1 st SUP, 1 paddel, 1 flytväst, 1 leash (elastisk rem med kardborrelåsning för att inte tappa SUPen), 1 vattentät påse för packning/ombyte & 1 karta, samt en kort introduktion (lite tips & teknik) innan avfärd.

Bra att ha med sig på SUP-turen: vatten & något litet att äta, handduk och ett ombyte – vattentäta påsar finns att låna.

Läs om våra villkor för uthyrning samt några tips inför & regler att följa på er “surftur” nerför älven. Var rädda om er och naturen och tänk på att all aktivitet på/med hyrda SUP:ar sker på egen risk/eget ansvar.

Hyresavtal & villkor   // Info in English & Rental agreement

Utflykt på klarälven: Branäs-likenäs

Start 10.00 vid Klarälvens strand nedanför Branäs by. Vi har en SURF BRANÄS beachflagga där ni ska svänga ner till stranden. Stranden ligger precis nedanför infarten mot Branäs centrum. 

Ankomst senast kl 13.00 till den lilla stenstranden på vänster sida om älven (i älvens färdriktning) precis innan Likenäsbron. Även här finns BRANÄS SURF beachflagga.

Start eftermiddag kl 15.00 ankomst senast 18.00. Vid annan överenskommen starttid – ankomst senast tre timmar senare.

Något av de härligaste med en ”surftur” på älven är att den per automatik kräver att du är i nuet. Om du mot bättre vetande skulle glömma bort var du är under några sekunder (jo men visst: på en ganska stabil SUP mitt i en strömmande älvfåra)  så kan ett dopp i det klara friska vattnet strax påminna dig! Ingen panik, du har flytväst och en stor bräda med 150 kg flytkraft med dig, så bara du når grunt vatten är du strax tillbaks på banan igen. Att bada är inte farligt, bara uppfriskande <3

Allt detta plus upplevelsen bortom surfen. En utflykt på älven är verkligen inte bara transport från a till b. Under din tur har du även möjlighet att utforska naturen intill älven och strandkanten. Stanna till för en fika i det fria, lek, vila, sola och bada. Olika väder bjuder på olika äventyr! Klarälven är vida känd för sina finkorniga sandbankar och långa stränder vid lågvatten. Men också för bra fiske, bäver- och älgsafari! Ser du något du vill utforska – stanna till och gör det!