SURF BRANÄS

Upplev en ny dimension av Branäs/ Nordvärmland. Hyr en SUP av oss och älvsurfa förbi Branäsberget!  Info in ENGLISH

Info för utskrift – pdf

Att ”surfa” på Klarälven passar de flesta mellan 9 och 70+ år. Du ska vara simkunnig och ha lite koordination och styrka – men även nybörjare som aldrig stått på en SUP förut klarar vår fina tur från Branäs till Likenäs.

Du bestämmer själv om du vill paddla snabbt, svänga fram och tillbaks och utforska alla delar av älven eller om du nöjer dig med att paddla lugnt i strömfåran och bara styra brädan i rätt riktning emellanåt. Turen från Branäs till Likenäs tar ca 2 timmar om du paddlar på lugnt och fint. Det också går bra att (på eget ansvar) ta med sig ett barn på brädan. Flytväst eller flythjälp är obligatoriskt, så klart!

SURF BRANÄS har olika typer av brädor för olika typer av äventyr på Klarälven. Stadiga för dig som är ny på SUP eller vill ta med dig ett barn på resan. Spetsigare & längre SUP för dig som vill paddla snabbt och hålla riktningen.

Varmt välkomna att boka ditt äventyr. Premiär 1 juli 2022 Tel: 0564-43200, Allt gott! /Emma & Sofia med crew

Hyr en SUP av oss!

Hyran inkluderar 1 st SUP, 1 paddel, 1 flytväst, 1 leash (elastisk rem med kardborrelåsning för att inte tappa SUPen), 1 vattentät påse för packning/ombyte & 1 karta, samt en kort introduktion (lite tips & teknik) innan avfärd.

Bra att ha med sig på SUP-turen: vatten & något litet att äta, handduk och ett ombyte – vattentäta påsar finns att låna.

Läs om våra villkor för uthyrning samt några tips inför & regler att följa på er “surftur” nerför älven. Var rädda om er och naturen och tänk på att all aktivitet på/med hyrda SUP:ar sker på egen risk/eget ansvar.

Hyresavtal & villkor   // Info in English & Rental agreement

Något av de härligaste med en ”surftur” på älven är att den per automatik kräver att du är i nuet. Om du mot bättre vetande skulle glömma bort var du är under några sekunder (jo men visst: på en ganska surfbräda mitt i en strömmande älv)  så ska ett dopp i det klara vattnet strax påminna dig! Ingen panik, du har flytväst och en stor bräda med 150 kg flytkraft med dig, så bara du når grunt vatten är du strax tillbaks på banan igen. Att bada är inte farligt, bara uppfriskande 

Allt detta plus upplevelsen bortom surfingen. En utflykt på älven är verkligen inte bara transport från a till b. Under din tur har du även möjlighet att utforska naturen intill älven och strandkanten. Stanna till för en fika i det fria, lek, vila, sola och bada. Olika väder bjuder på olika äventyr! Klarälven är vida känd för sina finkorniga sandbankar och långa stränder vid lågvatten. Men också för bra fiske, bäver- och älgsafari! Ser du något du vill utforska – stanna till och gör det!

😊