Drömmar om musik och mat

Drömmen om en krog tillsammans låg faktiskt och grodde rätt länge, kanske ända sedan någon ljum festivalnatt i tjugoårsåldern, när vi kisande mot stjärnorna såg att vårt uppdrag här på jorden inte nödvändigtvis var att bli lika stora de vi just stagedivat till. Fram tills då hade drömmarna bara handlat om musik, vi var små och längtade efter att bli stora, att bestämma själva, äga livet och världen. Nu, tjugo år senare, äger vi.  På en hylla här på Branäsberget, där vi hör hemma.  Här har vi landat och skapat denna vår lilla värld Spishyllan. Och det är fortfarande lite nu som då. Emma spelar den tunga basen, fast i köket. Sofia står på barrikaderna och skrålar, fast ute bland gästerna. Lasse har hittat sin plats i källaren där nya ölsorter blir substitut för nya trumtakter. Precis som i bandet tillkom Lasse sist och får finna sig med att ständigt vara omgiven av fantastiska fruntimmer. Inget ragg inom bandet höll bara en liten stund kan tilläggas, men banden håller än idag och är lika starka som då.

Emma

Kock och köksmästare

Utbildad på Gastronomihögskolan – med drygt tjugo års arbetslivserfarenhet från det franska, svenska, värmländska, grekiska och irländska köket. Expert på att svettas i köket – men även på att ligga på sofflocket och göra ingenting när tiden tillåter. Gillar att laga mat från grunden, slaktar, styckar och stoppar gärna kôrv.

Sofia

VD

Med bakgrund som producent, journalist och mediahora. Har även laddat med ett år inom turistbranschen innan Spishyllan blev ett faktum. Stolt och lycklig fru och trebarnsmorsa med passion för blommor och annat som gör vardagen lite vackrare. Glömmer sminka sig och en del annat som kan tyckas viktigt eller mindre viktigt.

Lasse

Bryggmästare

Då - trumslagare och brevbärare från Trosa som inte förstod vilka vändningar livet skulle ta av att tacka ja till att vara med i det där bandet (alltså Meanderstream - Värmlands bästa band typ 1998). Ljudnörd som spelat in det mesta i reality-såpa-svängen och som vet vad som faktiskt hände när kamerorna stängdes av.