Vår filosofi

För oss är det enkelt och självklart – vi satsar på sånt som vi själva gillar! Som ekologiskt, närproducerat, personlig service, mysig miljö & glad stämning! Vi vill att de som en gång hittat till vår lilla restaurang ska längta tillbaks – till vår mat, våra öl, värmen, vedugnen, sällskapet, musiken, de udda stolarna & de fina tavlorna på väggarna. Trots att vi är granne med skidbackarna och kommersen i Branäs så ligger Spishyllan ändå lite undanskymt. Men så möts också våra gäster av något annat – här är god mat & dryck i trevlig miljö i fokus. Det ska vara varmt, skönt, glatt och framförallt gott för alla sinnen att vara på Spishyllan!

När det gäller råvaror jobbar vi helst så här: Spishyllan köper in kött från lokala bönder vars djur betat gräs och sly längs vår vackra Klarälvdal. Vi deltar aktivt i föreningen ”Friskt bete i Klarälvdalen” där bönder, markägare och krögare samarbetar av många goda anledningar: Djuren får leva värdiga liv i stimulerande miljö, dom äter gott och rent foder (vilket i förlängningen blir smakrikt kött av hög kvalitet) samtidigt som de hjälper oss att bevara (återskapa) ett kulturlandskap som varit levande hundratals år. Så tänker vi kring alla varor & råvaror vi har att göra med – ju närmre, renare och godare, desto bättre!

Varmt välkomna in!

Lunch

Vi lagar i huvudsak mat på svenska, helst lokala & ekologiska råvaror.   Hela lunchmenyn är tillgänglig för take away – bara slå en signal så förbereder vi matlådorna 🙂 I år har vi ingen buffé. Sallad eller grönt serveras direkt på tallriken och vi tar fram bröd på förfrågan. Lingondricka och kaffe ingår för alla som äter lunch på Spishyllan. Vi ber er om hjälp att motverka smittspridning. Endast en person/sällskap beställer och betalar i kassan & hämtar drycker med bricka, tack <3

À la Carte

I år går det även bra att beställa hela vår á la carte för take away! När vi har tid/möjlighet hjälper vi gärna till med utkörning (till Branäs by) för en liten peng.  Självklart hoppas vi att ni även ska kunna avnjuta vår mat på plats. I år är vi extra noga med hygienen – vänligen tvätta & sprita händerna när ni kommer & tänk på att undvika trängsel & hålla avstånd till andra gäster. Ni sitter högst fyra personer vid varje bord, Snälla, boka bord i förväg så vi kan serva er på bästa sätt. Hjärtligt Välkomna!

Förrätter

Huvudrätter

efterrätter

barnmeny

Take away / Catering

OBS!  I år kan ni beställa take away från vanliga á la carte eller pizzamenyn ovan! Alla rätter funkar bra även för hämtning.

Men om ni är ett större sällskap som vill beställa catering i ordets rätta bemärkelse – så går det också bra. Äkta vara & godaste gott – Värmländskt hemkört (för en liten extra peng)!

Vill ni lyxa till det med fest i stugan, hemma eller på annan lokal så hjälper vi gärna till! Råvarorna, hantverket och omsorgen om maten är densamma – skillnaden är att ni avnjuter maten på hemmaplan 🙂

Ring eller skriv till oss om ni är nyfikna på en specialmeny för er grupp!

Vid god framförhållning finns möjligheten att även beställa vin/starköl vid catering. Självklart kan vi även skapa en meny exklusivt för just ert sällskap – gärna på delikatesser från skogen & bygden! Vi använder oss i så stor utsträckning som möjligt av närodlade & ekologiska råvaror. Menyförslagen ovan ger en liten guide till priser & olika möjligheter. För större event & fester eller speciella önskemål om matlagning eller grillning på plats – be gärna om en offert!

Event & lokalhyra

Förutom goda luncher & middagar kan Spishyllan erbjuda service och fina lokaler för möten mellan människor. I stunder av inspiration, allvar, firande, sorg, planerande eller annat. I våra lokaler får upp till 100 personer vistas samtidigt. Förutom gästabudssalen, har vi även ett separat lounge- & konferensrum med ca 20 platser där den mindre gruppen kan stänga dörren och prata ostört om så önskas. Spishyllan – Bistro i Branäs – är en hemvist för många goda saker. Berätta för oss om era visioner, planer, drömmar & låt oss vara med och förverkliga. Det är det vi brinner för!