Vår filosofi

För oss är det enkelt och självklart – vi satsar på sånt som vi själva gillar! Som ekologiskt, närproducerat, personlig service, mysig miljö & glad stämning! Vi vill att de som en gång hittat till vår lilla restaurang ska längta tillbaks – till vår mat, våra öl, värmen, vedugnen, sällskapet, musiken, de udda stolarna & de fina tavlorna på väggarna. Trots att vi är granne med skidbackarna och kommersen i Branäs så ligger Spishyllan ändå lite undanskymt. Men så möts också våra gäster av något annat – här är god mat & dryck i trevlig miljö i fokus. Det ska vara varmt, skönt, glatt och framförallt gott för alla sinnen att vara på Spishyllan!

När det gäller råvaror jobbar vi helst så här: Spishyllan köper in kött från lokala bönder vars djur betat gräs och sly längs vår vackra Klarälvdal. Vi deltar aktivt i föreningen ”Friskt bete i Klarälvdalen” där bönder, markägare och krögare samarbetar av många goda anledningar: Djuren får leva värdiga liv i stimulerande miljö, dom äter gott och rent foder (vilket i förlängningen blir smakrikt kött av hög kvalitet) samtidigt som de hjälper oss att bevara (återskapa) ett kulturlandskap som varit levande hundratals år. Så tänker vi kring alla varor & råvaror vi har att göra med – ju närmre, renare och godare, desto bättre!

Varmt välkomna in!

Lunch

Vi lagar i huvudsak mat på svenska, helst lokala & ekologiska råvaror.   Hela lunchmenyn är tillgänglig för take away – bara slå en signal så förbereder vi matlådorna 🙂 Nedan kan du läsa lunchmenyn för vintersäsongen 20-21. Ny meny publiceras snart!

À la Carte

Det går även bra att beställa hela vår À la carte för take away! När vi har tid/möjlighet hjälper vi gärna till med utkörning för en liten peng.  Snälla, boka bord i förväg så vi kan serva er på bästa sätt. Hjärtligt Välkomna!

ps. vår lilla meny är komponeras efter inspiration och säsong och vi reserverar oss för ändringar allt eftersom 🙂

Förrätter

Huvudrätter

efterrätter

barnmeny

Take away / Catering

OBS!  I år kan ni beställa take away från vanliga á la carte eller pizzamenyn ovan! Alla rätter funkar bra även för hämtning.

Men om ni är ett större sällskap som vill beställa catering i ordets rätta bemärkelse – så går det också bra. Äkta vara & godaste gott – Värmländskt hemkört (för en liten extra peng)!

Vill ni lyxa till det med fest i stugan, hemma eller på annan lokal så hjälper vi gärna till! Råvarorna, hantverket och omsorgen om maten är densamma – skillnaden är att ni avnjuter maten på hemmaplan 🙂

Ring eller skriv till oss om ni är nyfikna på en specialmeny för er grupp!

Vid god framförhållning finns möjligheten att även beställa vin/starköl vid catering. Självklart kan vi även skapa en meny exklusivt för just ert sällskap – gärna på delikatesser från skogen & bygden! Vi använder oss i så stor utsträckning som möjligt av närodlade & ekologiska råvaror. Menyförslagen ovan ger en liten guide till priser & olika möjligheter. För större event & fester eller speciella önskemål om matlagning eller grillning på plats – be gärna om en offert!

Event & lokalhyra

Förutom goda luncher & middagar kan Spishyllan erbjuda service och fina lokaler för möten mellan människor. I stunder av inspiration, allvar, firande, sorg, planerande eller annat. I våra lokaler får upp till 100 personer vistas samtidigt. Förutom gästabudssalen, har vi även ett separat lounge- & konferensrum med ca 20 platser där den mindre gruppen kan stänga dörren och prata ostört om så önskas. Spishyllan – Bistro i Branäs – är en hemvist för många goda saker. Berätta för oss om era visioner, planer, drömmar & låt oss vara med och förverkliga. Det är det vi brinner för!